Здравейте колеги, трябва ми съвет от човек който е карал и двата двигателя и има преки наблюдения от 1.6 i.e. (103 Hp) и 1.6 i.e. 16V T.S. (120 Hp). Кой мотор си струво повече според вас, предстои ми да закупя и имам нужда от съвет. Виждам че този двигател 2.0 16V T.S. (150 Hp) го дават със същият разход като боксера, възможно ли е това ...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa 145 / оптимален вариант за мотор
Collapse
X
-
възможно е. QV-то ми гореше 13-13.5 в града боксера 1.7 16V ми гореше пак толкова. Само дето туинспарка върви 100 пъти повече. Взимай 2.0 и не му мисли ще си много доволенsigpic
33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа
-
Обективно ще кажа - важен момент е до колко си готов да плащаш за поддръжка и обслужване. По мое мнение боксера излиза по-евтино така погледнато. Също така обективно Туин Спаркът може би върви наистина повече (не съм карал ТС).
Субективно - Взимай боксера и няма да съжаляваш никога!!Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex
Comment
-
Благодаря ви за съветите и че споделихте своят опит, ще взема предвид коментарите - нещата които са като предимства инедостатъци, все пак каквото и да избера - мисля, че изборът на алфа е най доброто решение и всеки който се е спрял на тази кола споделя ...
П.п Аз реших за себе си, с първото си качване - определено тези коли имат свое уникално чувство/усещане, което носят със себе си Поддръжката е меко казано "забавна" и разходите за гориво също са цифра, но всяко удовоствие се заплаща ... Мисля, че всеки е мислил и по този въпрос.
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa_pilot Покажи съобщениеБлагодаря ви за съветите и че споделихте своят опит, ще взема предвид коментарите - нещата които са като предимства инедостатъци, все пак каквото и да избера - мисля, че изборът на алфа е най доброто решение и всеки който се е спрял на тази кола споделя ...
П.п Аз реших за себе си, с първото си качване - определено тези коли имат свое уникално чувство/усещане, което носят със себе си Поддръжката е меко казано "забавна" и разходите за гориво също са цифра, но всяко удовоствие се заплаща ... Мисля, че всеки е мислил и по този въпрос.(моя боксер си го карам на ръчка всеки ден и пак в парично измерение не мога да направя по-голям разход отколкото с другата ми кола - дизелова, която дава 7 на градско...)
А иначе като гледам си се запалил много по Алфа. Каквато и да вземеш ще ти доставя огромен кеф, ама лично мое мнение е (не ангажирам никой с него) - вземи си шестак или боксер и всяко едно каране ще ти носи душевен оргазъм...Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
Comment
-
Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщениеЩо се отнася до разходите за гориво - ако си вземеш бензинова Алфа, винаги имаш вариант наречен - газова(моя боксер си го карам на ръчка всеки ден и пак в парично измерение не мога да направя по-голям разход отколкото с другата ми кола - дизелова, която дава 7 на градско...)
А иначе като гледам си се запалил много по Алфа. Каквато и да вземеш ще ти доставя огромен кеф, ама лично мое мнение е (не ангажирам никой с него) - вземи си шестак или боксер и всяко едно каране ще ти носи душевен оргазъм...
Comment
-
Вземи боксера, защото освен че е много по-здрав и евтин за подръжка, винаги имаш опцията да смениш мотора с един 1.7 8V от 33-ка .
ТС 2.0 не мисля, че е добра идея за човек, който не е карал алфа.
145 със 150 коня мотор е опасно нещо за несвикналия.
Иначе едно QV 2.0 ТС и аз искам.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеЧак пък шестак ...Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеВземи боксера, защото освен че е много по-здрав и евтин за подръжка, винаги имаш опцията да смениш мотора с един 1.7 8V от 33-ка .
ТС 2.0 не мисля, че е добра идея за човек, който не е карал алфа.
145 със 150 коня мотор е опасно нещо за несвикналия.
Иначе едно QV 2.0 ТС и аз искам.
Comment
-
E, то направо вместо 145/6 си вземи 33-ка боксер, да видиш какво е возене, без да хвърляш пари за нищо.
А и боксера много по-леко понася газифициране от ТС-а.
Иначе оптималния мотор за тая кола е 1.9 ЖТД.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Колебая се между ТС и боксер и двата двигателя имат своите преимущества. Карал съм и ТС и боксер но на тест драйв /по различно време/ и нямам спомен кой озвучава по добре в купето от двата .../според вас/ ??? Въпросът за газова също се обмисля и то какво по точно ... това което не знам е всеки сервиз ли може да постави газ на тези два двигателя или се изисква допълнително оборудване ../плюс естествено натрупан опит - от страна на майстора/, ....
Comment
-
боксера в купето звучи много по приятно от туинспарка. Но ако вземеш боксер ще си със старото табло. Ако ти допада, като дизайн ще си доволен но имай в предвид, че няма да е бърза кола а по-скоро ще е приятна за шофиране и доста стабилна. Туинспарка му бяга повече предницата в остри завои.
На кратко от 145 2,0 ТС бях впечатлен колко върви а от 145 1,7 16V Boxer бях впечатлен колко е стабилна със заводското си окачване и какъв невероятен фабричен звук има
което и да избереш няма да сбъркаш. Но имай в предвид също, че читав туинспарк ще намериш толкова трудно колкото трудно ще намериш 145-ца 1.7 16Vsigpic
33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа
Comment
Comment